Verzekering

Krijgt u uw shiatsubehandeling vergoed?

De afgelopen vijftien jaar is shiatsu, evenals acupunctuur en homeopathie, meer en meer erkend als zelfstandige, aanvullende of ondersteunende vorm van geneeskunde. Toch zitten shiatsubehandelingen niet in het basispakket van de zorgverzekering.

Wel hebben veel ziektekostenverzekeraars in hun aanvullende verzekeringen alternatieve therapieën opgenomen. Vaak stellen ze daarbij de voorwaarde dat u behandeld wordt door een erkende therapeut, zoals de bij de V.I.S. aangesloten therapeuten zijn.

Kijk voor de zekerheid altijd even in uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Dan weet u precies waar u aan toe bent. En let op: bent u collectief verzekerd via uw werkgever, dan kunnen soms andere vergoedingen gelden.

Vergoedt uw verzekeraar de kosten niet? Vaak zijn ook werkgevers bereid een bijdrage in de kosten te leveren.

De V.I.S. streeft ernaar om in de komende jaren de maatschappelijke erkenning voor Shiatsu uit te breiden. We willen dat ook de zorgverzekeraars die nog geen shiatsubehandelingen vergoeden dat spoedig wel gaan doen, zodat wij samen met de reguliere gezondheidszorg nog beter kunnen werken aan een gezonde samenleving.

Voor een lijst van zorgverzekeraars die de Vereniging voor iokai shiatsutherapeuten in 2014 erkennen, klik hier. Voor een overzicht van vergoedingen voor iokai shiatsu in 2014, klik hier.

Als u een nieuwe zorgverzekeraar wilt kiezen kunt u ook kijken op independer.nl, zorgwijzer.nl, zorgverzekeringwijzer.nl of consumentenbond.nl.

Registertherapeuten

Alle leden van de Vereniging voor iokai shiatsutherapeuten zijn ingeschreven bij de SRBAG (Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg) en in het HBO Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (RBNG). Hierdoor zijn zij zowel Registertherapeut Aanvullende Gezondheidszorg (RTAG) als Registertherapeut BNG.

Ze voldoen dan ook niet alleen aan de strenge beroepseisen die deze stichtingen stellen, maar zijn ook onderworpen aan het tuchtrecht van de stichting Tuchtrecht Beoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (TBNG).

Daarnaast is elk lid afzonderlijk ingeschreven in het AGB-register dat de gegevens bijhoudt van alle erkende zorgverleners in Nederland.Vereniging voor
Iokai Shiatsutherapeuten
Stiching
Registratie
Beroepsbeoefenaren
Aanvullende
Gezondheidszorg

Tuchtrecht
Beroepsbeoefenaren
Natuurlijke
Gezondheidszorg

 

 


Copyright © 2010 iokai-shiatsu.org. Alle rechten voorbehouden.
Deze website is gemaakt door JC Webdesign met behulp van Joomla!