Home > FAQ > Veelgestelde vragen

Hoe vind ik een geschikte therapeut?

Via onze website van de Vereniging voor Iokai Shiatsutherapeuten vindt u snel en gemakkelijk een therapeut bij u in de buurt. Vind een therapeut

Is Iokai Shiatsu voor iedereen geschikt?

Ja, in principe is iedereen gebaat bij Iokai Shiatsu. Bij klachten kan het verlichting bieden en ook vanuit preventief oogpunt is Iokai Shiatsu aan te bevelen. Alleen indien er sprake is van koorts of infecties, als u net geopereerd bent of open wonden heeft, raden we een behandeling af. Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, die Iokai Shiatsu niet kan verhelpen. Iokai Shiatsu kan hierin wel ondersteunend zijn door de pijn te verlichten en vermoeidheidsklachten te verminderen. Hierdoor verbetert het algeheel welzijn. Overleg bij twijfel altijd met uw therapeut of uw arts.

Hoeveel kost een behandeling?

De prijs voor een Iokai Shiatsubehandeling is afhankelijk van de therapeut. In de Europese Unie is bepaald dat wij geen adviestarieven mogen hanteren of prijsafspraken mogen maken. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) ziet daar op toe. Onze tarieven vallen onder het BTW-tarief van 21%.

Wordt Iokai Shiatsu vergoed door de verzekeraars?

Ja. De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden behandelingen van Iokai Shiatsu. Kijk voor de zekerheid altijd even in uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Dan weet u precies waar u aan toe bent.

Hoe zit het met de privacy van de behandelde persoon?

Vanzelfsprekend is de privacy van de persoon die behandeld wordt, beschermd. De therapeut zal zorgvuldig omgaan met de verstrekte gegevens en informatie en deze nooit zonder toestemming van cliënt met derden delen. Alle therapeuten zijn geregistreerd in de zin van en handelen volgens de Wet op Bescherming Persoonsgegevens (WBP).

Als ik een klacht heb over mijn therapeut, bij wie kan ik dan terecht?

Heeft u een klacht over een Iokai Shiatsutherapeut, dan kunt u dat doen bij het secretariaat van de vereniging. Uw klacht wordt onmiddellijk in behandeling genomen door de klachtencommissie. Bent u met hun oordeel niet tevreden, dan kunt u zich ook wenden tot de TCZ, want alle bij onze vereniging aangesloten therapeuten zijn automatisch ook aan hun tuchtrecht onderworpen.