Home > Iokai Shiatsu > De behandeling
Iokai Shiatsu is altijd prettig om te ondergaan. De behandeling is ontspannend en de aanrakingen zijn invoelend. Door het uitoefenen van druk op bepaalde plaatsen op het lichaam, wordt de energiestroom in de meridianen beïnvloed zodat de energie weer vrij kan stromen. Kenmerkend voor de behandeling is dat er wordt gekeken naar uw klachten in relatie tot uw algeheel welzijn. Ieder mens is uniek en vraagt om een behandeling die specifiek is afgestemd op zijn of haar situatie.

 

Hurwenen10

Voor de behandeling

Als u een Iokai Shiatsubehandeling ondergaat, zijn de volgende punten van belang:

  • Zorg dat u niet teveel eet voor de behandeling.
  • Gebruik geen alcohol of drugs voor of na de behandeling.
  • Vermijd drukte en stress voor en na de behandeling.
  • Trek comfortabel zittende kleding aan waarin u goed kunt ontspannen. De behandeling vindt plaats over de kleding.

Voordat u behandeld wordt, nemen we eerst de tijd om een goede diagnose te stellen. We vragen naar uw klachten, uw levensstijl, en uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid om zo uw hulpvraag duidelijk te krijgen. Door te luisteren, te kijken en gebruik te maken van de oosterse buik-, rug- en/of polsdiagnose, vormen we een volledig beeld van uw klachten en kunnen we de behandeling afstemmen op uw specifieke situatie.

De behandeling

U ligt op een futon. Dat is een dikke traditionele Japanse matras. De therapeut zal u behandelen door zijn handen, vingers, duimen, ellebogen of knieën op de te behandelen plek te plaatsen en druk te geven met zijn lichaamsgewicht. De behandeling concentreert zich op de meridianen. Door te voelen en druk te geven op specifieke punten, wordt de energiestroom in de meridianen hersteld. Indien nodig, worden ook bepaalde gewrichten en spieren door strekkingen en rotaties vrijgemaakt. Zo worden spanning en kramp opgeheven en wordt het zelfgenezend vermogen van uw lichaam gestimuleerd.

Na de behandeling

Na de behandeling zult u zich ontspannen voelen. Het verdient de voorkeur om na de behandeling geen inspannende of stressvolle activiteiten te doen. Om het effect van de behandeling te versterken krijgt u soms oefeningen mee voor thuis en mogelijk ook leefstijl- of voedingsadviezen. In overleg met uw therapeut bespreekt u het verdere behandelplan.