Home > Iokai Shiatsu > Ervaringen cliënten

Postnatale depressie: “Vijf jaar na mijn postnatale depressie had ik de inname van anti-depressiva afgebouwd en was uiteindelijk gestopt. Ik sprak met een vriendin over hoe sindsdien het leven weer zo snel en in alle intensiteit op mij af kwam, zonder het dempende effect van de pillen. Ze adviseerde me shiatsu. Door de shiatsubehandelingen verdwenen mijn klachten van overprikkeld zijn, moeheid, slecht slapen en stress. De diepe ontspanning die ik heb ervaren tijdens de behandelingen waren weldadig. In de dagen, soms weken erna, voelde ik me loom en energiek tegelijk. Ik sliep als een roos. Het is alsof met elke behandeling mijn ‘reset’ knop werd ingedrukt. Ook nu vind ik het fijn om geregeld een shiatsubehandeling te boeken, als onderhoudsbeurt, als een rustpunt met rimpeleffect in mijn leven.”

Vermoeidheid en fysieke klachten: “Ik ben bij een iokai shiatsutherapeut gekomen vanwege verscheidene fysieke klachten en een diepe lichamelijke vermoeidheid. Door de shiatsu behandelingen zijn mijn fysieke klachten minder geworden en heb ik meer energie gekregen.
Wat ik waardeer aan de shiatsutherapeut is dat deze kennis heeft van zaken.
Hierdoor is er echt sprake van een behandeling.”

Klachten van neurologische aard: “Mijn klachten waren van neurologische aard (tintelingen en gevoelloosheid). De iokai shiatsutherapeut stelt goede vragen en luistert met aandacht om vooral tot de oorzaak van de klachten te komen. De behandeling zelf wordt uiterst geconcentreerd uitgevoerd. Ik heb makkelijk uitvoerbare oefeningen meegekregen, tezamen met een paar goede aanpassingen in mijn voedingspatroon. Behalve dat mijn klachten voor 75% zijn weggenomen, heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lijf gekregen. Iedere sessie is altijd een positieve ervaring met reëel optimisme over het wegnemen of verminderen van de klachten.”

Onderrugklachten: “Ik heb al jaren klachten in mijn onderrug, ook na hernia operatie. Na vele omzwervingen kwam ik bij een iokai shiatsutherapeut terecht en die heeft mij zo goed behandeld dat ik nergens meer last van heb, ondanks fysiek zwaar werk (horeca). Als mijn klachten nu terugkomen door vermoeidheid o.i.d. ben ik na één of twee behandelingen weer als nieuw!”

Onrust: “De shiatsubehandeling is zo’n rustpunt, dat ik ook na de behandeling die rust weer kan herinneren en oproepen.”

Rugklachten bij zitten: “Sinds een half jaar kom ik met regelmaat bij een iokai shiatsutherapeut. Daardoor heb ik veel minder pijn en kan ik beter ontspannen. Ook ben ik veel minder moe. Al 20 jaar heb ik rugklachten waardoor ik vooral bij het zitten pijn heb. Hobby’s zoals legpuzzels maken, haken, lekker op een terrasje zitten was er vaak niet bij. Nu heb ik weer eens een puzzel gemaakt, gehaakt en als ik met mijn man op een terras zit hoeven we niet na tien minuten al weer weg.”

Onrustige benen/restless legs: “De onrust en krampen in mijn benen, waardoor ik ze continu moest bewegen, maakten dat ik heel slecht sliep. Ik had hier al heel lang last van. Tijdens de behandeling werd vooral de onrust in mijn benen heel erg. Maar… na drie of vier behandelingen was het helemaal over. Ik ben nu al een jaar van de onrust en de krampen af en dat is een verademing.”