Home > Iokai Shiatsu > Wat is Iokai Shiatsu?
Iokai Shiatsu is een effectieve therapievorm die gebaseerd is op de eeuwenoude oosterse geneeskunde. Kenmerkend voor Iokai Shiatsu zijn de oprechte aandacht van de therapeut en de invoelende aanraking. Door met handen en vingers druk uit te oefenen, zorgt de therapeut ervoor dat de levensenergie in het lichaam vrij kan stromen. Iokai Shiatsu kan worden ingezet bij uiteenlopende klachten en helpt de gezondheid te bevorderen.

 

Herwijnen43

Iokai Shiatsu is een ambacht waarvoor jarenlange studie, praktijkervaring en toewijding is vereist. De naam ‘Iokai’ refereert aan de kwaliteiten van de therapeut. Naast praktische shiatsuvaardigheden heeft de therapeut een diepgaande kennis van de traditionele oosterse denkwijze over gezondheid en ziekte. Deze gaat ervan uit dat lichaam en geest één geheel vormen en in constante interactie staan met elkaar en de wereld waarin wij leven. Door te kijken naar de mens in relatie tot zijn omgeving, ontstaat er een dieper inzicht in de werkelijke oorzaak van klachten.

Shiatsu is een gangbare therapie in Japan, die erkend is door het Japanse Ministerie van Gezondheid. Iokai Shiatsu therapeuten hebben een vierjarige beroepsopleiding op HBO niveau afgerond en tevens een tweejarige opleiding westerse medische basiskennis.