Home > Vergoeding > Vergoeding
Veel zorgverzekeraars vergoeden vanuit hun aanvullende verzekeringen Iokai Shiatsubehandelingen. Kijk voor de zekerheid altijd even in uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Dan weet u precies waar u aan toe bent.

 

Hier vindt u een overzicht van de vergoedingen voor 2020 door zorgverzekeraars voor Iokai Shiatsu. U doet er verstandig aan voor de zekerheid uw polisvoorwaarden of zorgverzekeraar te raadplegen.

Wanneer u zich aan het oriënteren bent op een andere zorgverzekeraar, kunnen de volgende websites u wellicht op weg helpen: zorgwijzer, consumentenbondzorgverzekering-vergelijken of zorgverzekering.

Koepelorganisaties

De VIS onderhoudt contacten met zorgverzekeraars en verstrekt informatie zodat de vergoedingen op peil worden gehouden en/of verbeterd worden. Alle Iokai Shiatsutherapeuten zijn ingeschreven in het RBCZ. Deze stichting streeft naar erkenning van gekwalificeerde complementaire behandelmethoden zoals Iokai Shiatsu.

Kosten

De prijs voor een Iokai Shiatsubehandeling is afhankelijk van de therapeut. In de Europese Unie is bepaald dat wij geen adviestarieven mogen hanteren of prijsafspraken mogen maken. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) ziet daarop toe.